Nový fantasy film Dungeons & Dragons v Cinema City!

Dungeons and Dragons – hry na hrdiny, z nichž ta nejznámější se u nás vžila pod prakticky zlidovělým pojmem „dračák“, jsou jednou z největších stálic skupinové zábavy. U nás existují české variace na originální fantasy, které kupříkladu vyšly pod názvem Dračí doupě, nebo nedávno jako Jeskyně a draci. Nadčasovost dračáku tkví mimo jiné v jeho variabilitě a také faktu, že z velké části staví na fantazii a funkčním vyprávění. Kdy tedy po tomto populárním konceptu sáhnou filmaři byla jen otázka času.

Není proto divu, že se tato hra dočkala hned několika adaptací, které ovšem svými kvalitami rozhodně neodpovídaly potenciálu. První snímek, který u nás vyšel právě pod distribučním názvem Dračí doupě spatřil světlo světa v roce 2000. Pro našince budiž lákadlem, že se natáčel převážně v Čechách (konkrétně v Kutné Hoře a Praze), a tak i v obsazení najdeme ve vedlejších rolích české herce. Jednu z nejvýraznějších rolí v podobě zlého mága Profiona zde ztvárnil Jeremy Irons, který měl roli přijmout z toho důvodu, že si ve Irsku zakoupil hrad Kilcoe a potřeboval peníze na jeho opravu. Dračí doupě se dlouhodobě řadí k nejhorším filmům všech dob. Přesto se může jednat o docela zábavnou podívanou.

Dvě pokračování, kterých už se ujal jiný režisér, jsou ale prostě jen špatná. Nyní se tak dočkáváme čtvrtého filmu s názvem Dungeons & Dragons: Čest zlodějů, jenž podle všeho za zmíněnou neveselou historií značky dělá tlustou čáru a servíruje nám poctivou dávku akční a barvité fantasy zábavy, ze které by měli být nadšeni všichni fanoušci nejen role playing žánru...

Vstupenky lze zakoupit zde.