Malá mořská víla míří do Cinema City

Utrpení každé Disney princezny je vždy pro diváky přitažlivé na univerzální úrovni. Ačkoli Ariel je jen mořský tvor, který uzavírá smlouvu výměnou za nohy, témata ve středu dění přesahují zápletku. Malá mořský víla je v jádru o hledání lásky a navzdory velmi temné historii se Malá mořská víla stala jednou z vlajkových lodí značky Disney.
 
Existuje mnoho podob této postavy, i když ne všechny jsou zcela stejné. Od vyzrálého příběhu Hanse Christiana Andersena až po optimističtější interpretaci od Disney je zjevně mnoho různých směrů, kterými by se příběh mohl ubírat. Ale soudě podle zapojení Lin-Manuela Mirandy a popularity Disney lze s jistotou říci, že nejnovější verze se bude držet blízko animovanému filmu.
 
Obsazení

Ariel ztvární herečka a zpěvačka Halle Bailey, která byla již pětkrát nominována na ceny Grammy. Bailey se s časopisem Variety podělila o to, s jakou vážností se ujímá svých nových povinností v roli Ariel. "Chci, aby malá holčička ve mně a malé holčičky jako já, které se dívají, věděly, že jsou výjimečné a že by měly být princeznami ve všech směrech. Neexistuje žádný důvod, proč by jimi neměly být."
 
Bailey nebude jedinou významnou herečkou v obsazení. Stejně působiví jsou i ostatní představitelé významných rolí, například držitel Oscara Javier Bardem v roli krále Tritona. Mezi další herce patří Melissa McCarthy jako Uršula, Daveed Diggs jako Sebastian a Awkwafina jako Scuttle.
 
Hudba

Stejně jako většina filmů od Disneyho, zejména princeznovského charakteru, má Malá mořská víla z roku 1989 hudební hity, které obstály ve zkoušce času. Netřeba dodávat, že hudba je klíčem k tomuto filmu. Nedlouho poté, co byl oznámen remake, se objevily zprávy, že se vrátí původní spoluautor soundtracku a skladatel Alan Menken, s Lin-Manuelem Mirandou v závěsu, aby pomohl při psaní nových písní a textů. Bylo také potvrzeno, že mnoho skladeb z animovaného filmu se vrátí.

Kontroverze

Poté, co byl oznámen remake, fanoušci s napětím očekávali oznámení, kdo bude hrát titulní princeznu. Ačkoli se zpočátku objevily zvěsti, že Ariel bude hrát Zendaya, ukázalo se, že to byly jen zvěsti. Brzy bylo oznámeno, že roli převezme Halle Bailey – a někteří na internetu vyjádřili nespokojenost, že se tím změní vzhled jejich podmořské princezny.
 
"Po rozsáhlém hledání bylo naprosto jasné, že Halle má tu vzácnou kombinaci ducha, srdce, mládí, nevinnosti a podstaty – a navíc nádherný pěvecký hlas – všechny tyto neodmyslitelné vlastnosti jsou nezbytné pro ztvárnění této ikonické role," řekl Rob Marshall, režisér.
 
V době internetu není těžké najít na internetu někoho, kdo je pobouřen. Není tedy divu, že se někteří pohoršovali nad tím, že film je vnímán jako výměna ras. Odpůrci nechápou, proč by Ariel neměla vypadat podobně jako v původním animovaném filmu z roku 1989; jiným se nelíbila myšlenka remaku obecně.
 
Stejně tak se s kritikou setkalo obsazení McCarthy do role Uršuly. Původní koncept Uršuly měl jasný vliv drag queen - postava vycházela z Johna Waterse -, takže někteří předpokládali, že do role bude obsazena drag queen, i když v televizní inscenaci Little Mermaid Live! z roku 2019 hrála Uršulu Queen Latifah.