Je to blázen? Je to Superman? Tom Cruise riskoval život pro další scénu z nové Mission Impossible

Tom Cruise miluje adrenalin. I díky tomu vypadají jeho filmy tak, jak vypadají. Pro dechberoucí záběry nové Mission Impossible si však filmová legenda doslova zahrávala s životem. Jak ukazuje nejnovější pohled do zákulisí letního trháku, Tom Cruise divákům naservíruje adrenalinovou akci, která vychází z jednoho z nejnebezpečnějších sportovních odvětví – Speed flyingu. 

Hvězdný herec v nové Mission Impossible skáče na motorce z útesu, driftuje a řídí jednou rukou nebo rozdává rány na střeše jedoucího vlaku. Nic se ale nevyrovná záběrům, které pořídil režisér Christopher McQuarrie a kameraman Fraser Taggart během natáčení scény, kdy Tom Cruise létá na rychlém padákovém kluzáku v těsné blízkosti svahu. Tvůrčí tým musel navíc hodně improvizovat, protože použití dronů nebo kamery v blízkosti Cruise bylo příliš nebezpečné.

V sedmém filmu ze série Mission: Impossible se Ethan Hunt (Tom Cruise) a jeho tým vydávají na svou dosud nejnebezpečnější misi, jejímž cílem je vypátrat novou děsivou zbraň ohrožující celé lidstvo. Temné síly z Ethanovy minulosti se derou na světlo a začíná smrtící závod napříč celým světem. Tváří v tvář tajemnému, všemocnému nepříteli je Ethan nucen zvážit, že na ničem nemůže záležet víc než na jeho poslání – dokonce ani na životech těch, které má nejraději. Mission: Impossible Odplata – První část uvidíme v kinech od 13. července. Druhá část dorazí do kin v červenci příštího roku.