Červené dveře – Ponořit se do vzpomínek nemusí být nejlepší nápad...

Pokračování úspěšné hororové série, jejíž základy v podobě prvních dvou dílů položil dnes již legendární režisér James Wan (V zajetí démonů, Aquaman) je konečně tady! V tomto nejnovějším přírůstku do populární ságy se režie neujal nikdo jiný, než Patrick Wilson, který rovněž ztvárnil jednu z hlavních postav v druhém Insidious.

A zahrál si totožný charakter i zde. Znát jej pak mohou zejména fanoušci již zmíněného V zajetí démonů, kde si zahrál Edwarda Warrena. U Červených dveří se mimochodem jedná o hercův režijní debut.

Krom Wilsona se v pátém díle vrací i celá řada starých známých v čele s Elise: ta je médium, citlivé na paranormální jevy. Elise zde stejně jako v každé části hraje Lin Shaye.

Příběh přímo navazuje na dvojku, kdy ze Zásvětí tentokrát vyjdou na svět náš až neskutečně skutečné hrůzy. Josh (Patrick Wilson) a nyní již vysokoškolák Dalton (Ty Simpkins) jsou nucení vyrazit hlouběji než kdy předtím, a postavit se tajemné a temné minulosti vlastní rodiny, vycházející zpoza červených dveří...

Producenti úspěšných snímků jako Černý telefon nebo Annabelle přinášejí další děsem prodchnutou podívanou, která je perfektně provázaná s dosud kvalitativně velmi povedenými předchozími díly. Odehrává se v uměleckém prostředí, v němž vytváří zajímavý a potenciálně nosný prostor pro nejrůznější hrůzy...