Třetí pokračování Creeda nyní v kinech Cinema City!

Creed III. – Příběhy „underdogů,“ outsiderů na okraji společnosti, kterým nikdo nevěří a jež se díky vlastním schopnostem nebo houževnatosti (či jejich kombinaci) dokáží probojovat až na samý vrchol, měly a vždy budou mít něco do sebe. Nejinak tomu bylo u dnes už naprosto legendárního Rockyho, kterého si Sylvester Stallone, do té doby i ve skutečnosti všemi odmítaný doslova vydřel. Úsilí se vyplatilo a příběh boxera, jenž navzdory všem překážkám nakonec zvítězí, si získal srdce diváků po celém světě. Následovalo hned několik dalších dílů a když nakonec Stallone předal v roce 2015 symbolické žezlo Michaelu B. Jordanovi (role v prvním Creedovi Sylvesteru dokonce vynesla nominaci na Oscara), bylo jasné že i když se dříve nebo později rozloučíme s Rockym, příběh boxu a houževnatosti bude žít dál.

Creed, vyprávějící příběh syna Rockyho soka a následně přítele Apolla se dočkal už dvou pokračování, přičemž na to třetí se můžeme vypravit do kina právě nyní. A dalo by se říci, že se v něm tak trochu uzavírá kruh. Zatímco ve druhém střetu se vrátil Ivan Drago a Adonis Creed (Michael B. Jordan) tak musel čelit synovi muže, který zabil jeho otce, nyní to bude celé možná ještě o fous osobnější. Adonis ve třetí části má vše, co by si mohl přát. Je na vrcholu. Daří se mu jak kariérně, tak v osobním životě. Jenže jak už to tak bývá, minulost má dlouhé drápy a často se k nám vrací. Z vězení je propuštěn Adonisův kamarád z dětství a boxerský talent Damian (Jonathan Majors). Je plný hněvu a touží si vybojovat sen, o který byl připraven. V pozici outsidera tak není titulní hrdina.

Ten se však rozhodne Damianovi podat pomocnou ruku. Nespoutaný muž plný hněvu však působí jako slon v porcelánu, což vyvrcholí střetem obou sportovců. Emocemi a napětím napěchovaný snímek je režijním debutem Michaela B. Jordana a rozhodně si zaslouží veškerou pozornost nejen od fanoušků veleúspěšné ságy.

Vstupenky lze zakoupit zde.