Tenet: 5 důvodů proč si máte zakoupit vstupenky právě teď

S radostí oznamujeme, že předprodej vstupenek na předpremiéry a premiérový týden filmu Tenet je již zahájen ZDE.

V momentě, kdy sepisujeme tento příspěvek na náš Cinema City blog, Nolanův blížící se filmový trhák je stále zahalen velkým tajemstvím. Bude to o cestování v čase, nebo něco úplně jiného? Vypadá to, že hlavní hrdinové nebudou ani tak v čase cestovat, jako spíše se v čase pouze vracet, nebo-li využívat obráceného toku času.

Tento Nolanův počin prý stál téměř 205 milionů amerických dolarů, což je opravdu závratná suma, která film Tenet řadí mezi nejvíce ambiciózní filmy na velkém plátně všech dob. Pro zvýšený zájem o film ze strany široké veřejnosti stačí pouhé jméno Christophera Nolana, který se, stejně jako u filmu Počátek, ujal scénáře i režie.

Potřebujete ještě nějakou další záminku ke koupi vstupenky na Teneta do Cinema City? Tak pokračujte ve čtení:

 

1)    Tenet je nejočekávanější hit tohoto léta

A to myslíme opravdu vážně. Když jsme v březnu tohoto roku byli nuceni zavřít všechna svá kina, nebylo to pro nás příjemné období. Tenet byl ale po celou dobu takové to bájné světlo na konci tunelu. Termíny premiér se ale stále měnily a posouvaly napříč letními měsíci až se nakonec termín premiéry ustálil na 27. srpnu (v Cinema City uvádíme i speciální předpremiéry o den dříve, tedy 26. srpna).

Nolan vsadil celý svůj obří rozpočet na toto datum a zřejmě moc dobře ví, že tento risk bude stát za to a Tenet se stane prvním hollywoodským trhákem, který přitáhne do kin zpět davy spokojených diváků.

 

2)    Tenet je nejnovějším počinem filmového génia Christophera Nolana

Nolan je filmař, kterého nemusíme zdlouhavě představovat. Všichni jej znají. Filmy natáčel již od svého útlého dětství a první dílo, kterým o sobě dal vědět, bylo Memento z roku 2000. Poté Insomnie, legendární Batmanovská trilogie, snový Počátek, vesmírný Interstellar a válečný film Dunkirk.
Nolan je zkrátka více než jen režisér, Nolan je značka, která jako jedna z mála dokáže prodávat vstupenky jen díky svému jménu a bez názvu filmu. Na jeho filmy jdete, i když předem nevíte, co vás v kině čeká. A stejný pocit máme nyní my všichni, kteří se chystáme na film Tenet.

 

3)    Tenet má hvězdné obsazení

John David Washington, kterého známe například z filmu BlacKkKlansman je doplněn Robertem Pattinsonem (budeme na chvilku předstírat, že Stmívání nikdy nevzniklo) a Nolanovým oblíbencem Michaelem Cainem.
Zatímco Kenneth Branagh se vrací k Nolanovi po Dunkirku, pro Elizabeth Debicki je účinkování v Nolanově filmu debutem. Dimple Kapadia je bollywoodská hvězda, neokoukaným hercem je Himesh Patel a naopak za ostříleného talenta můžeme označit Aarona Taylor-Johnsona.

 

4)    Tenet je natočen IMAX kamerami

Nolan točí své filmy speciálními IMAX kamerami od roku 2008. Temný rytíř byl z velké části zaznamenán touto filmovou technikou a například válečný Dunkirk byl natočen na IMAX kamery z celých 75 %.
Nolan se zkrátka ve formátu IMAX vyžívá a proto zhlédnutí jeho filmů na největším plátně dodává celému zážitku nový rozměr a návštěva IMAX by pro každého filmového fanouška měla být v tomto případě samozřejmostí.

 

5)    Tenet slibuje únik z aktuální nešťastné reality

Filmy jsou jednosměrnou jízdenkou do světa fantazie a Nolan již několikrát dokázal, že dokáže stvořit úžasné fantazijní světy, které nás zkrátka pohltí. Do kina chodíme zapomenout na všechny problémy, chodíme si tam odpočinout od všedních starostí a očekáváme, že film nás pohltí. A kdy jindy takovýto únik z reality potřebujeme, než právě teď!