Shazam: Hněv Bohů - pokračování neobvyklé superhrdinské podívané

Shazam – Superhrdina, který se tak trochu vymyká tradičnímu superhrdinskému formátu a zároveň patří spolu se Supermanem k nejstarším komiksovým postavám všech dob. Mimochodem – původně se jmenoval Captain Marvel. Později však musel být přejmenován kvůli soudnímu sporu s jistým konkurenčním studiem (ano, fanoušci komiksů dobře vědí, jaká další postava překvapivě od Marvelu se jmenuje stejně a dodnes toto jméno užívá).

Shazam je netradiční pravděpodobně hlavně proto, že jde o teenagera jménem Billy, který se vyslovením kouzelného slůvka stane úderem blesku mocným hrdinou s nadlidskou silou a schopnostmi podobnými právě Supermanovi. Což je tak trochu sen každého malého kluka. Není proto divu, že první díl komiksového filmu ze stáje DC, uvedený v roce 2019 si odnesl převážně pozitivní ohlasy. Proto se dostalo na pokračování, nesoucí podtitul Hněv bohů, jehož režie se i tentokrát zhostil David F. Sandberg. V něm bude Billy spolu s přáteli, kteří na konci jedničky získali rovněž superschopnosti, čelit právě trojici bohyň, toužících získat magii, poskytující jim jejich sílu.

Naši hrdinové tak budou muset nejen skloubit životy běžných teenagerů s údělem těch, co na svá bedra dostali velkou zodpovědnost, ale i porvat se o životy své, jakož i celého světa. Můžeme se těšit na obdobnou dávku odlehčené rodinné zábavy, jaké se nám dostalo i u první části. Shazam! Hněv bohů je uváděn hned v několika různých formátech, včetně IMAXu, 4DX, nebo Dolby Atmos.

Vstupenky lze zakoupit zde.